Missa inte bibliothecas Roadshow 2020!

Ta chansen att få höra om nya trender, delta på workshops med dina bibliotekskollegor, prova på lösningar hands-on, prata med bibliothecas team och sist men inte minst låt dig inspireras när värdbiblioteket berättar om sina upplevelser och erfarenheter av lösningarna open+ och transformativeLibrary.

Missa inte en dag fylld med inspiration, information och massor av idéutbyte.

 
TID OCH PLATS

Onsdag 22 april kl. 10.00-13.00
på Värmdö Bibliotek – Gustavsbergs Bibliotek (Runda Huset) 

Torsdag 23 april kl. 10.00-13.00
på Älmhult Bibliotek
 
UPPLEV
Temat för Roadshow 2020 är som utgångspunkt "Bibliotek som det tredje mötesrummet" med fokus på den digitala framtiden och vilket värde det ger bibliotekets besökare och inte minst personalen på biblioteket.

Värmdö Bibliotek berättar om deras meröppet-lösning, om planering och hur det fungerar på biblioteken, positiva upplevelser och hur man hanterar speciella situationer.

Älmhult Bibliotek berättar Bibliotekschef Anette Ekström om deras användning av digital förmedling på biblioteket och vilka tankar som ligger bakom det.
 
HANDS-ON
Under dagen finns det möjlighet att prova produkterna, ställa frågor och få konkreta tips och råd. Det finns naturligtvis också tid för att nätverka och utbyta erfarenheter både med oss och med kollegor i branschen. 

Vi kommer bland annat at visa följande lösningar, som vi tror kan stärka ditt bibliotek:
Hublet

Ge dina användare enkel åtkomst till bibliotekets digitala tjänster – utan att personalen behöver spendera tid på administration och bokningar. Hublet är den ultimativa självbetjäningslösningen för surfplattor. Du bestämmer själv, vilket innehåll som ska visas på dina surfplattor, och du kan enkelt anpassa och differentiera innehållet för dina användargrupper. Låntagaren är helt skyddad, användarhistorik och data raderas automatiskt vid återlämning.
quickConnect 

Erbjud dina användare en mer användarvänlig tjänst med vårt helt nya gränssnitt på bibliotekets självbetjäningsautomat.
Den nya designen är inte bara mer modern, intuitiv och smart, den hjälper också användare till en enklare självbetjäning.
Transformative Library

Få rätt budskap ut till rätt användargrupp vid rätt tidpunkt utan att riskera att informationen blir inaktuell. Engagera dina användare och låt dem fördjupas i ditt innehåll på skärmarna. Eller använd skärmarna för att hjälpa användarna att navigera runt på biblioteket så att du kan spendera mer tid på dina kärnuppgifter. Med en webbaserad plattform kan biblioteken snabbt och enkelt distribuera information till bibliotekets publika skärmar.

 
Meröppet (open+)

Ge besökarna möjlighet att besöka biblioteket när det är obemannat på tider som passar deras behov. Meröppet är mycket uppskattat bland invånarna i samhället och ökar därmed besöksantalen på biblioteken.