Klik hier om de mail in de browser te bekijken
Header KLJ
Vermijd boetes als je een vzw hebt

Beheer je je eigen lokaal met een vzw? Door de nieuwe venootschapswet moet je sinds dit jaar alle bestuurders en andere 'uiteindelijke begunstigden' registreren. Doe je dit niet op tijd, dan riskeer je een boete tot € 5000. De uiterste deadline hiervoor is uitgesteld tot 30 september. 

> Alle info vind je op de website van Scwitch

De Strafste van Vlaams-Brabant

Is jouw afdeling 'De Strafste van Vlaams-Brabant'? Bewijs het dan maar! Ga tot eind april op bezoek bij andere KLJ-afdelingen, post een foto als bewijs en verdien punten! De winnende KLJ krijgt tijdens Go with the Flo een mooie prijs.
 

> Check de Facebookpagina van KLJ Vlaams-Brabant voor alle info

In de samenaankoop
Daar zijn ze weer, de KLJ-broodzakken! Ze zijn ideaal voor je ledenwervingsactie deze zomer. Verdeel de broodzakken onder de bakkers in je dorp. In juni kan je ze afhalen in onze kantoren in Leuven, Herentals, Deinze of Eupen.  
Prijs: € 33/doos (ongeveer 750 stuks)
 
Win € 50 voor jouw +12-ledenbindingsactie

Heb je een haalbaar, origineel en leeftijdsgericht idee om aan ledenbinding te doen bij je +12-leden? Laat het ons dan voor 15 maart weten en maak kans op € 50 om je idee uit te voeren. 
 

> Mail je idee naar vlaamsbrabant@klj.be

€ 11 lidgeld voor zomerleden
Wist je dat je vanaf 15 maart zomerleden kan inschrijven? Die leden betalen slechts € 11 lidgeld. Dat is handig om te weten, want zo kan je misschien een extra, tussentijdse ledenwerving organiseren.
 
KLJ zoekt digitaal talent
Ben jij een krak in fotografie? Maak je bangelijke Instagramstories? Of ben je bezeten door grafische vormgeving? Dan ben jij misschien de Digital Creative die wij zoeken! 
 
Save the Date

Alma Day (7/3 en 4/4)

Gezelligheid, vriendschap en een lekker koninginnehapje van 'den Alma', meer heeft een mens niet nodig op donderdagavond!

> Benieuwd wie er nog komt? Check het hier

 

+16-tocht (23/3)

Vertrek in de buurt van je lokaal en ga met KLJ'ers uit heel Vlaams-Brabant op zoek naar het eindpunt van de tocht. Samenwerken, communiceren en je ogen en oren openhouden is de boodschap!
 
 

Oefendag sport (31/3)

Met de zomer in aantocht bereidt KLJ-land zich weer voor op de sportzomer. Tijdens deze oefendag leren de sportmonitoren je nieuwe reeksen aan of frissen ze oude weer op. 

> Lees er alles over

 

Go with the Flo (28/04)

Heb jij het piratenlapje van de Flo al gekregen? Zo ben je helemaal klaar voor de pirateneditie van Go with the Flo op 28 april in Tienen. Vraag ernaar bij je pedagogisch medewerker of op het volgende gewest.
 

Landjuweel in Reet (23-25/08)

Deze zomer is het weer zover: HET LANDJUWEEL! Meet je met anderen in de vijf KLJ-sporten, beleef avonturen in het animatiedorp en haal prettige herinneringen op. 
 

Opkikker (17-19/04/2020)

Volgend jaar gaat er weer een Opkikker, hét grote nationaal leidingweekend, door! Schrijf de datum nu al in je agenda. Heb je zin om een handje te helpen? Dat kan, want we zoeken nu al mensen die willen nadenken over de promo, workshops, animatie, shows, vieringen, catering, logistiek, enzovoort. 
Tip van de maand: vorming op maat (VOM)

Wist je dat...

... je bij KLJ een vorming kan aanvragen rond een thema dat je helemaal zelf kiest?

Of je nu gaat voor teambuilding, ledenwerving, dansen, de veiligheid van je lokaal, nieuwe leiding in je leidingsploeg of het maken van zotte activiteiten: onze vrijwilligers maken een vorming op jouw maat en aangepast aan je noden!

> Geïnteresseerd? Ontdek hier meer

Info van buiten

Word J-Aweller!

Awel, een organisatie waar kinderen en jongeren terecht kunnen met al hun vragen, verhalen en problemen, zoekt nieuwe vrijwilligers die mee het forum beheren of mee de chat, telefoon en e-mail bemannen. 

Hoe verantwoordelijk ben jij?

Criminologiestudente Fee Verspecht doet voor haar thesis onderzoek naar de manier waarop leiding in jeugdbwegingen omgaat met de verantwoordelijkheid die ze dragen ten opzichte van hun leden. Wil jij je ervaring en visie delen?