Klik hier om de mail in de browser te bekijken
Header KLJ
Vermijd boetes als je een vzw hebt

Beheer je je eigen lokaal met een vzw? Door de nieuwe venootschapswet moet je sinds dit jaar alle bestuurders en andere 'uiteindelijke begunstigden' registreren. Doe je dit niet op tijd, dan riskeer je een boete tot € 5000. De uiterste deadline hiervoor is uitgesteld tot 30 september. 

> Alle info vind je op de website van Scwitch

€ 11 lidgeld voor zomerleden
Wist je dat je vanaf 15 maart zomerleden kan inschrijven? Die leden betalen slechts € 11 lidgeld. Dat is handig om te weten, want zo kan je misschien een extra, tussentijdse ledenwerving organiseren.
 
Activiteit van de maand: Lol-ympische spelen

Verdeel je leden in twee groepen. Elke groep is een land, of iets anders. Bedoeling is nu dat beide groepen zich tegen elkaar gaan meten, door middel van enkele lollige, ludieke proeven. Wie wint? 

> Bekijk het volledige spel
 

Thema van de maand: communicatie naar Leden
Wist je dat...
  • KLJ Eernegem een papieren brief in de leden hun brievenbus steekt? Goed voor de ledenbinding en zo worden ook de ouders betrokken bij de afdeling! 
  • als je communicatieverantwoordelijke bent in je afdeling en dit zo hebt aangeduid in Wall-e, je ook allerhande interessante tips krijgt om met communicatie aan de slag te gaan in je afdeling? 
  • je via Wall-e sms’en en mails kan sturen naar al je leden?   
In de samenaankoop
Daar zijn ze weer, de KLJ-broodzakken! Ze zijn ideaal voor je ledenwervingsactie deze zomer. Verdeel de broodzakken onder de bakkers in je dorp. In juni kan je ze afhalen in onze kantoren in Leuven, Herentals, Deinze of Eupen.  
Prijs: € 33/doos (ongeveer 750 stuks)
 
KLJ zoekt digitaal talent
Ben jij een krak in fotografie? Maak je bangelijke Instagramstories? Of ben je bezeten door grafische vormgeving? Dan ben jij misschien de Digital Creative die wij zoeken! 
 
Save the Date

Reegionale fuif (23/03)

Dé place to be op zaterdag 23 maart! Jullie komen toch ook? KLJ Gewest Kortrijk-Menen slooft zich alvast uit om er een super avond van te maken.

> Checkh het Facebookevenement

 

KLJ-Bistro in Gent (04/04)

Wie in Gent studeert, weet dat daar veel KLJ'ers zijn. Daarom willen we een gezellige ontmoetingsavond organiseren voor de Gentse KLJ-studenten.

Concept? Gezellig samen eten, iets drinken en elkaar leren kennen. Voor slechts € 6 heb je al een lekkere maaltijd en een aperitief! 

Meer info volgt nog.

 

Oefendag sport (14/04)

Met de zomer in aantocht bereidt KLJ-land zich weer voor op de sportzomer. Tijdens deze oefendag leren de sportmonitoren je nieuwe reeksen aan of frissen ze oude weer op. 

 

Week van de Korte Keten (4-12/05)

Ontdek de korte keten in Vlaanderen tijdens de Week van de Korte Keten. Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen. 

> Bekijk alle activiteiten

 

Landjuweel in Reet (23-25/08)

Deze zomer is het weer zover: HET LANJUWEEL! Meet je met anderen in de vijf KLJ-sporten, beleef avonturen in het animatiedorp en haal prettige herinneringen op. 
 

Opkikker (17-19/04/2020)

Volgend jaar gaat er weer een Opkikker, hét grote nationaal leidingweekend, door! Schrijf de datum nu al in je agenda. Heb je zin om een handje te helpen? Dat kan, want we zoeken nu al mensen die willen nadenken over de promo, workshops, animatie, shows, vieringen, catering, logistiek, enzovoort. 
Afdelingskalender
Info van buiten

Word J-Aweller!

Awel, een organisatie waar kinderen en jongeren terecht kunnen met al hun vragen, verhalen en problemen, zoekt nieuwe vrijwilligers die mee het forum beheren of mee de chat, telefoon en e-mail bemannen. 

Hoe verantwoordelijk ben jij?

Criminologiestudente Fee Verspecht doet voor haar thesis onderzoek naar de manier waarop leiding in jeugdbwegingen omgaat met de verantwoordelijkheid die ze dragen ten opzichte van hun leden. Wil jij je ervaring en visie delen?