Klik hier om de mail in de browser te bekijken
Header KLJ
Heet van de naald

Binnenkort verplicht aanmelden met eID op de KAVO-tool

Belangrijk voor stagebegeleiders en toekomstige deelnemers van de (hoofd)animatorcursus.
Tot nu kon je je registereren en aanmelden op de KAVO-tool met je e-mailadres, maar vanaf eind april zal, al wie 18 jaar of ouder is, dat alleen kunnen met een identiteitskaart en eID-reader.

Op 12 maart organiseert de overheid een infoavond. Wil je mee? Stuur dan een mailtje naar evenementmedewerkster Nelle.

Week van de vrijwilliger (23/02 t.e.m. 03/03)

Eind februari is het de Week van de Vrijwilliger. Wij zetten je nu al in de bloemetjes, want met jou is KLJ altijd in een goede bui!

Geef ook je mede-leiding en helpende handen een complimentje. Inspiratie vind je in onze methodiekenbundel. Of stuur een 'Dikke kussen voor jou'-kaartje

Samenaankoop

Herbruikare bekers met KLJ-logo

Vanaf 1 januari 2020 zal het bij wet verboden zijn om drank te serveren in ‘drankverpakking voor eenmalig gebruik’. Meer daarover lees je in de IDEE. Om ervoor te zorgen dat je tijdens je evenementen wel nog bekers hebt die toegelaten zijn, organiseren we een samenaankoop van herbruikbare plastic bekers. 
Maandthema: Fuiven, drank & drugs
In elke KLJ-afdeling drinkt de leiding of +16 wel eens een pintje. Dat is zeker oké, maar waar stopt de grens? En wat met drugs?

Hoe zit het bij jouw afdeling? Hebben jullie duidelijke afspraken? En worden ze nageleefd? 

Neem je alcohol- en drugbeleid eens onder de loep a.d.h.v. het KLJ-kwaliteitsinstrument.
Save the Date

Alma Day (14/2)

14 februari, da's Valentijn! Geen betere dag dus om te daten met een bende KLJ'ers in de Alma in Leuven. Wie weet heeft Cupido nog wel een verrassing in petto. Afspraak om 18u30 voor de deur van Alma 1 (Tiensestraat 115, Leuven)
 

Après-nieuwjaarsreceptie (15/02)

Trap het nieuwe jaar af met de allerleukste KLJ'ers van Vlaams-Brabant. Haal je foutste après-ski-outfit uit de kast, steek je dansbenen in die lederhosen en kom in jeugdcentrum Vleugel F in Leuven genieten van een hapje en een drankje. Bovendien maken we ook de winnaars van de KLJ-trofee bekend.
 

Nationaal Congres (23/02)

Op 23 februari organiseren we voor de allereerste keer het Nationaal Congres. Kom vanaf 14u naar De Schorre in Boom, volg verschillende workshops, laat je inspireren en ontdek alles wat KLJ te bieden heeft. Inschrijven is gratis en kan eenvoudig via de KLJ-website.
 

Trainingsdagen (krokusvakantie)

Staan je allernieuwste mede-leiders te popelen om op trainingsdagen te gaan?

> Check dan snel alle trainingsdagandata

 

Hoofdanimator A & C (22-24/03)

Heb je de smaak van het leiding zijn te pakken en wil je gaan voor dat ietsje meer? Dan is er de hoofdanimatorcursus!
 

+16-tocht (23/3)

Vertrek in de buurt van je lokaal en ga met KLJ'ers uit heel Vlaams-Brabant op zoek naar het eindpunt van de tocht. Samenwerken, communiceren en je ogen en oren openhouden is de boodschap!

> Iets voor jouw KLJ? Check dan onze website! 
 

Go With The Flo (28/4)

In april is het weer tijd voor dé sport- en spelnamiddag van KLJ Vlaams-Brabant. Dit jaar nemen de piraten van de zee je mee op een avontuurlijke tocht.
 
 

Landjuweel in Reet (23-25/08)

Deze zomer is het weer zover: HET LANJUWEEL! Meet je met anderen in de vijf KLJ-sporten, beleef avonturen in het animatiedorp en haal prettige herinneringen op. 
 

Reis: Israël & Palestina (7-16/09) 

Tien dagen naar Israël en Palestina met een bende KLJ'ers voor een onvergetelijke reis? Het kan! 
 

Opkikker (17-19/04/2020)

Volgend jaar gaat er weer een Opkikker, hét grote nationaal leidingweekend, door! Schrijf de datum nu al in je agenda. Heb je zin om een handje te helpen? Dat kan, want we zoeken nu al mensen die willen nadenken over de promo, workshops, animatie, shows, vieringen, catering, logistiek, enzovoort.