Klik hier om de mail in de browser te bekijken
Header KLJ
Heet van de naald

Wegwerpbekers verboden vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 zal het bij wet verboden zijn om drank te serveren in ‘drankverpakking voor eenmalig gebruik’. Meer daarover lees je in de volgende IDEE. Om ervoor te zorgen dat je tijdens je evenementen wel nog bekers hebt die toegelaten zijn, organiseren we een samenaankoop van herbruikbare plastic bekers met daarop het KLJ-logo. 
 

Vul de tevredenheidsmeting in

Hoe tevreden is jouw afdeling over KLJ? We vroegen het alvast aan alle hoofdleiders en secretarissen via onze grote tevredenheids-bevraging. Heeft jouw KLJ deze nog niet ingevuld? 
Thema van de maand: lokaal en materiaal

Wist je dat je jouw lokaalverantwoordelijke ook die functie kan geven in Wall-e? Zo krijgt hij/zij ook een zending in zijn/haar mailbox met tips en tricks rond deze functie.

> Lees er alles over

En wist je ook dat er in West-Vlaanderen een provinciale uitleendienst is, speciaal voor organisaties en verenigingen? Zo kan je er geluid- en lichtinstallaties, rookmachines, walkie talkies of een quiz-systeem lenen.

Activiteit van de maand: Quiz zonder antwoorden

Stel op voorhand een aantal vragen op, bijv. 'Hoe ver zou (naam lid) kunnen springen?', 'In hoeveel tijd kan …  een WC-rol nummeren?', …

Laat je leden in het begin van de activiteit gokken op de verschillende vragen. Doe vervolgens de opdrachten. Wie gokte de meeste uitslagen juist? Het lid met de meeste punten wint het spel.

> Bekijk de volledige speluitleg

Reflectiemomenten TD & HA (09/02)

Hoofdanimatorcursus afgerond?
Trainingsdagencrusus afgerond?
Stage afgelopen?
Enkel nog je reflectiemoment te doen?

Dan kan je in februari nog je attest behalen! Schrijf je in voor het reflectiemoment TD of HA in Oost-Vlaanderen, kom langs op zaterdag 9 februari van 16u tot 21u én rond je traject helemaal af.

> Alle info vind je hier

Kalender

Focus (06/02)

Organiseer je binnenkort een evenement, maar wil je tips krijgen om het nog beter te doen? Wil je een sportwerking uitbouwen? Of wil je een zotte promoactie op poten zetten, maar heb je geen idee waar je op moet letten?

> Kom dan naar Focus

 

Nationaal Congres (23/02)

Op 23 februari organiseren we voor de allereerste keer het Nationaal Congres. Kom vanaf 14u naar De Schorre in Boom, volg verschillende workshops, laat je inspireren en ontdek alles wat KLJ te bieden heeft. Inschrijven is gratis en kan eenvoudig via de KLJ-website.
 

Reegionale fuif (23/03)

Daar is de vierjaarlijkse fuif van KLJ West-Vlaanderen weer! Deze keer neemt gewest Kortrijk-Menen de organisatie op zich. Kom op 23 maart in KLJ-uniform naar de Depart in Kortrijk voor het feestje van't jaar

Ps. Kom je met de bus? Stuur je factuur dan door naar Jolien en krijg € 50 terugbetaald! 
 

Landjuweel in Reet (23-25/08)

Deze zomer is het weer zover: HET LANJUWEEL! Meet je met anderen in de vijf KLJ-sporten, beleef avonturen in het animatiedorp en haal prettige herinneringen op. Tot dan!
 

Reis: Israël & Palestina (7-16/09) 

Tien dagen naar Israël en Palestina met een bende KLJ'ers voor een onvergetelijke reis? Het kan! 
 

Opkikker (17-19/04/2020)

Volgend jaar gaat er weer een Opkikker, hét grote nationaal leidingweekend, door! Schrijf de datum nu al in je agenda. Heb je zin om een handje te helpen? Dat kan, want we zoeken nu al mensen die willen nadenken over de promo, workshops, animatie, shows, vieringen, catering, logistiek, enzovoort.